АМИГОС Б17, 100 мг 60 капсули

  • Марка: Dr. Green
ВИТАМИН Б17 , естествен АМИГДАЛИН - екстракт от кайсиеви ядки
 
Хранителна добавка
 
Информация за пациента
 
КАКВО СЪДЪРЖА ВСЯКА КАПСУЛА АМИГОС?
 
Всяка капсула АМИГОС съдържа 100 мг 98% екстракт от кайсиеви ядки- амигдалин, познат още като витамин Б17.
 
Амигдалин е естествена природна съставка, която се съдържа в костилките на много плодове, най-вече кайсии, праскови, сливи, горчиви бадеми и други представители на сем. Rosaceae.  Много от източните народи, свързват доброто здраве и дълголетието си с редовната консумация на кайсиеви ядки.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Употребата на АМИГОС е част от т.нар. комплементарна или допълваща грижа при пациенти с онкологични заболявания . Въпреки противоречивите дискусии, особено след първите две проучвания от края на 70-те години, през новия век са публикувани проучвания в различни медицински и научни периодични издания, които показват:
 
Проучване от 2003 година доказва противотуморни свойства[1]
Проучване от 2006 година доказва  програмирана смърт (апоптоза) на клетките при простатен карцином.[2]
Проучване от 2013 година доказва цитотоксичен ефект при цервикален карцином .[3]
Проучване от 2013 година показва инхибиране на бъбречната фиброза при пациенти с хронична бъбречна недостатъчност[4]
Проучване от 2014 година доказва блокиране на клетките при карцином на пикочния мехур.[5]
Броят на проучванията расте и наред с напредване на създаването на нови молекули за химиотерапия, високата честота на онкологичните заболявания налага и нуждата от наличието на комплементарни и съпътстващи основното химио и лъчелечение.
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
За кого е подходящ АМИГОС:
 
Пациенти с онкологични заболявания
Пациенти с тежка фамилна обремененост за ракови заболявания
Пациенти с доброкачествени тумори с риск да станат малигнени
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
НАЧИН НА ПРИЕМ
 
Съществуват различни протоколи на прием на АМИГОС, които са съобразени с общото състояние и целта на адювантния (допълнителен )прием.
 
При пациенти в ремисия, най-често се прилага 1 капсула дневно в продължение на минимум три месеца, два пъти годишно.
При пациенти с онкологично заболяване : 2 пъти дневно по 1 капсула с чаша вода за период от минимум  три месеца или по препоръка на квалифицирано лице.
За тези, които желаят профилактично да приемат АМИГОС, препоръчителната доза е една капсула дневно за период от два месеца, два пъти годишно.
В случай, че Ви затруднява приемът на капсули, може да преминете на сироп Амигос, в 5 мл от който се съдържат 100 мг амигдалин.
 
Безопасността и ефективността при пациенти под 18 години не е доказана!
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
СЪПЪТСТВАЩИ ГРИЖИ при Пациенти с Онкологични заболявания и Превантивни мерки
 
Освен приема на АМИГОС, Ви съветваме да спазвате следните препоръки като част от общите допълващи грижи за Вашето здраве.
 
ХРАНЕНЕ Поне една трета от храната си, консумирайте необработена, сурова.Избягвайте пържени и пушени храни. Добавете растителни  храни, които алкализират тялото, билки и подправки като напр. Броколи, куркума, ресвератрол.
 
ВЪГЛЕХИДРАТИ  И ЗАХАР . Изключете или намалете обработените храни, съдържащи захар и фруктоза и всички храни, които повишават инсулиновите нива. Общият прием на фруктоза не трява да надвишава повече от 25гр дневно, включително и от приема на плодове.
ПРОТЕИН и Мазнини. Намалете приема на белтъчини до максимум 1 грам на кг телесно тегло. Заместете протеиновия прием с прием на високо качествени мазнини като напр. органични яйца, авокадо, кокосово масло, оптимизирайте нивата на Омега-3 ненаситените мазнини. Оптимизирайте флората в червата чрез естествени пробиотици, което ще намали възпалението и ще повиши защитните функции на организма.
 
 
ДВИЖЕНИЕ. Движението намалява нивата на инсулин и създава среда с ниска кръвна захар, неблагоприятна за развитието на раковите клетки. Освен това стимулира имунната система и играе основна роля в превенцията и ограничаването на растежа на туморни клетки.
 
СЪН И ПОЧИВКА. Осигурете си достатъчно възстановяващ сън. Лошото качество на съня влияе върху нивата на мелатонина и увеличава риска от инсулинова резистентност, надаване на тегло и развитие на злокачествени процеси.
 
ИЗЛАГАНЕ НА ТОКСИНИ. Намалете излагането си на различни токсични фактори на външната среда, като пестициди, битови почистващи средства, радиационни средства, синтетични ароматизатори, токсични козметични средства.
 
Справяне  със СТРЕСА.  Стресът, причинен от различни фактори е основен катализатор на болестта. Стресът и нерешените емоционални проблеми се нуждаят от адекватни мерки за неутрализиране и изразяване на акумулираните негативни емоции, както и замяната им с позитивни мисловни модели.
 
 
 
Ефектът на АМИГОС, би се потенцирал и от допълнителния прием на следните продукти на Д-р ГРИЙН:
 
ВИТАМИН Д3 – многобройни проучвания доказват, че оптимизиране нивата на витамин Д3 в организма допринася за по-добър имунитет и преживяемост на пациентите.
КУРКУМА – стандартизираният  екстракт от куркума допринася за намаляване на нивата на възпалителните маркери в тялото и има изразен цитотоксичен ефект срещу някои от най-честите туморни клетки .
 
 
РЕФЕРЕНЦИИ:
 
1.Biol Pharm Bull. 2003 Feb;26(2):271-3.
 
Anti-tumor promoting effect of glycosides from Prunus persica seeds.
Fukuda T1, Ito H, Mukainaka T, Tokuda H, Nishino H, Yoshida T.
 
2.Biol Pharm Bull. 2006 Aug;29(8):1597-602.
 
Amygdalin induces apoptosis through regulation of Bax and Bcl-2 expressions in human DU145 and LNCaP prostate cancer cells.
 
Chang HK1, Shin MS, Yang HY, Lee JW, Kim YS, Lee MH, Kim J, Kim KH, Kim CJ.
 
 
3.Immunopharmacol Immunotoxicol. 2013 Feb;35(1):43-51. doi: 10.3109/08923973.2012.738688.
 
Amygdalin induces apoptosis in human cervical cancer cell line HeLa cells.
Chen Y1, Ma J, Wang F, Hu J, Cui A, Wei C, Yang Q, Li F.
 
4. Mol Med Rep. 2013 May;7(5):1453-7. doi: 10.3892/mmr.2013.1391. Epub 2013 Mar 22.
 
Amygdalin inhibits renal fibrosis in chronic kidney disease.
Guo J1, Wu W, Sheng M, Yang S, Tan J.
 
5.PLoS One. 2014 Aug 19;9(8):e105590. doi: 10.1371/journal.pone.0105590. eCollection 2014.
 
Amygdalin blocks bladder cancer cell growth in vitro by diminishing cyclin A and cdk2.
28,00 лв. 23,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 23,00 лв.
Моля, изберете: