Артро Флекс, 30 таблетки

 • Марка: Dr. Green

Съдържа богата комбинация от природни вещества, доказали протективния си ефект върху здравето на ставите

30 таблетки

 • АртроФлекс комбинира най- доброто от науката и природата за поддържането на здравето на ставите и опорния апарат. Подпомага  структурата и правилното функциониране на ставните тъкани и хрущял и забавя прогресирането на ставните изменения.АртроФлекс съдържа едниот най- ефективните  съставки, доказали действието си за поддържане здравето на ставите, които действат синергично в една таблетка.

 

 • Глюкозамин Сулфат

Глюкозаминът е естествена съставка на съединителната тъкан. Подпомага поддържането на здрави ставни връзки и сухожилия. Играе важна роля в хрущялния метаболизъм, респективно и в метаболизма на ставния хрущял. 

 

Хондроитин Сулфат

Хондроитин Сулфатът е  една от най-важните съставки на съединителната тъкан (сухожилията и ставите). Той значително увеличава смазването на ставите, като предпазва от ензими разграждащи градивните елементи на ставния хрущял. Множество клинични пручвания от 1980 г. насам, изследвали употребата на перорален Хондроитин при пациенти с остеоартрит на коляното и други места (гръбнак, бедра, стави на пръстите), докладват значително намаляване на болката, увеличване на мобилността и намаляване на необходимостта от медикаментозно лечение.

 

MSM (Метилсулфонилметан МСМ)

МSM е органично сярно съединение , което представлява хранителен източник на сяра. От своя страна, тя е важен елемент за аминокиселините, участва в синтеза на протеини и в процеса на формирането на съединителни тъкани – кости, стави, сухожилия, както и в многобройните плътни, рехави и еластични тъкани в подкожието, около кръвоносните съдове, очите, във венците и т.н. МSM e изключително важен при формирането на кератин, колаген и еластин, които дават гъвкавост, тонус и сила на: мускулите, костите, ставите, вътрешните мебрани, кожата, косата и ноктите.

Дяволски нокът

Оказва противовъзпалително , противоревматично, обезболяващо и седативно действие. Намалява отока и болката на възпалените стави и облекчава подвижността им.

Куркума

Традиционно използвана в аюрведа медицината за лечение на артрит, куркумата блокира възпалителните изменения и облекчава болката както при остетоартрита, така и при ревматоидния артрит.

 

Колаген

Хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина е компонент от синовиалната течност на ставната капсула и като такъв е често инжектиран за лечение на остеоартрит.

 

За Кого е подходящ Артрофлекс

 • Пациенти с дегенеративни изменения на ставите – колянна, раменна, тазобедрена артроза
 • Пациенти с ревматоиден артрит
 • Пациенти с посттравматичен артрит
 • За профилактика при активно спортуващи и хора, които натоварват ставите в следствие на тренировки, натоварвания или повишено тегло
 • Пациенти с т.нар. синдром на болки ниско в кръста

 

Как действа АртроФлекс?

 • Подпомага трофиката и хидратацията на ставния хрущял
 • Подобрява синовиалната течност и намалява възпалителните процеси в ставната капсула
 • Подпомага облекчаването  на  болката от възпалителните процеси на ставите.
 • Подпомагайки изграждането и храненето на ставния хрущял, намалява риска от развитие на дегенеративни процеси в ставите - артритни изменения
 • Подпомага подвижността, комфорта и гъвкавостта на ставите

 

Състав на 1 таблетка:

Глюкозамин – 400 мг

Хондроитин  - 100 мг

МСМ – 125 мг

Куркума (10:1)  - 100 мг

Дяволски нокът  - екстракт 15 мг, Калциев карбонат 260 мг

Витамин Д3 – 10  мг

Хиалуронова киселина  - 10 мг

Морски колаген  - 100 мг 

Не съдържа: Мая, захар, изкуствени оцветители, аромати и консерванти


Доза за дневен прием: по 1 таблетка дневно с храна.

18,00 лв. 15,00 лв.
Продуктът е успешно добавен в количката
Базова цена: 15,00 лв.
Моля, изберете: