ЗА ЛЮБОВТА, РОМАНТИКАТА И ОЩЕ НЕЩО...

ЗА ЛЮБОВТА, РОМАНТИКАТА И ОЩЕ НЕЩО...

Освен удоволствие (ако се прави с подходящия и желан партньор), сексът носи и много ползи за здравето, единодушни са психолози, медици и биолози.

Статия на шотландския професор по психология Стюърт Броуди, която предстои да бъде публикувана в Journal of Sexual Medicine, обобщава резултатите от дългогодишните изследвания на връзката между секса и здравето.

Като цяло все още не е изцяло изяснено дали сексът прави хората по-здрави, или здравите хора правят по-често секс. Установено е, че хората с редовен полов живот имат:

1. По-дълъг живот

Британско проучване е установило, че мъжете, които правят секс поне 2 пъти седмично, живеят по-дълго от тези, които имат полови сношения по-рядко от 1 път в месеца. Шведски учени проследили сексуалния живот на 70-годишни хора и установили, че мъжете, починали преди да навършат 75 години, са прекъснали в по-ранна възраст сексуалния си живот. Шведското изследване не се фокусира върху въпроса дали жените живеят по-дълго, ако правят по-често секс, но учени от Северна Каролина твърдят, че за нежния пол само истинското удоволствие при секса е фактор за удължаване на живота.

2. По-здраво сърце

Според британско изследване интимният контакт два или повече пъти седмично намалява риска от инфаркт и други тежки увреждания на артериите. Хората, които правят секс по-рядко от един път в месеца, имат два пъти повече сърдечно-съдови проблеми в сравнение с хората с редовен полов живот.

3. По-ниско кръвно налягане

Хората с редовен полов живот имат по-ниски стойности на кръвното налягане. Проф. Броуди подчертава, че при стресова ситуация сексуално активните хора по-рядко покачват драматично кръвното налягане.

4. По-нисък риск от рак на гърдата
Френски учени са установили, че жените без вагинални сношения или рядко правещи секс, са застрашени 3 пъти повече от рак на гърдата.

5. По-нисък риск от рак на простатата

Учени от Минесота откриха, че мъжете, които през целия си живот са правили секс 3 хиляди пъти, имат наполовина по-малък риск да заболеят от рак на простатата.Причините не са напълно изяснени, но е установено, че при по-чести полови сношения тази жлеза функционира по-добре и семенната течност се пречиства. Това от своя страна намалява риска от рак на простатата, посочва проф.Броуди.

6. По-малко болки

Изследвания на Бевърли Уипъл, както и на други учени привеждат данни, че по-голямата сексуална активност помага за облекчаване на болките в кръста и на мигрената.

7. По-стройна фигура

Наблюденията върху германци с нормално здраве са установили, че мъжете и жените, отдаващи се на секса по-често, са по-слаби от хората с нередовен полов живот. Според Уипъл, изгорените калории при секс 3 пъти седмично се равняват на пробег от 10 километра.

8. По-слабо изразени симптоми през менопаузата

При изследване на жени в менопауза, проведено в Нигерия, е установено, че редовният секс намалява топлите вълни. Според проф.Броуди, сексуалната активност регулира нивото на хормоните, което от своя страна влияе върху силата на симптомите по време на менопаузата.

Проучванията показват, че около половината от всички мъже на възраст между 40 и 70 години страдат от еректилна дисфункция (импотентност) до известна степен и около 30% от жените по-рядко стигат до оргазъм.

Преоткрийте еротичния си потенциал

Много физически и медицински състояния водят до проблеми в сексуалните функции както при мъжа, така и при жената. Такива състояния са: диабет, сърдечносъдови заболявания, неврологични заболявания, хормонални нарушения, хронични увреждания на черния дроб и бъбреците, алкохолизъм и употреба на наркотични вещества с В допълнение, много често лекарства за високо кръвното налягане, антихистамини, антидепресанти, успокоителни, апетито потискащи и други - може да доведе до смущения в сексуалния живот като страничен ефект.

Специалистите смятат, че психологически фактори като стрес, тревожност, вина, депресия, ниско самочувствие и страх от сексуален провал предизвика 10 до 20% от случаите ЕД(еректилна дисфункция). Мъже с физически причини за ЕД често изпитват същия вид психологически реакции (стрес, тревожност, вина, депресия).

Други възможни причини са тютюнопушенето, която се отразява притока на кръв в артериите, както и системната употреба на алкохол. Хормонални нарушения, като намалени нива на тестостерон.

В България вече се предлагат много продукти, които помагат при тези състояния - някои от тях са по лекарско предписание, други са разработени като хранителни добавки. Сексуалните стимуланти могат значително да подобрят нормалния сексуален живот, а при хората с проблеми- да ги коригират. Американската компания Нютон-Еверет е разработила в своите лаборатории продукти, чийто състав е специално съобразен с разликата във физиологичния отговор при мъжа и жената. Затова и продуктите са два:


ЗА НЕГО

Виалафил

vialafil Виалафил е специално формулирана висококачествена добавка, създадена да подкрепя мъжкото сексуално здраве. Действа като природна алтернатива на известните лекарства с рецепта, предписвани за еректилна дисфункция.

Виалафил е специално формулирана висококачествена добавка, създадена да подкрепя мъжкото сексуално здраве. Действа като природна алтернатива на известните лекарства с рецепта, предписвани за ЕД.

Виалафил е създаден чрез задълбочени научни изследвания за откриване на най-мощната формула за максимална ефективност при мъжете. Съставките на продукта подпомагат поддържането на здравословно кръвоснабдяване към мъжките гениталии и постигане на правилна еректилна функция.

Стимулира сексуалното желание, подобрява ерекцията и повишава сексуалното удовлетворение. Спомага за увеличаване на твърдостта и размера на мъжкия полов орган. Повишава издръжливостта.

 


ЗА НЕЯ

Сенстраsenstra

СЕНСТРА е специално създаден за жени, които искат да подобрят сексуалното удоволствие, либидо, издръжливост, оргазъм, овлажняване и общото сексуално задоволяване и представяне.

Заслужава си да направите усилията да подобрите сексуалния си живот. Ползите от добрия секс са многократно доказани: повишаване на имунитета, намаляване на стреса, подобряване на самочувствието и др. Стимулите за секса прерастват в стимули за по-добър живот.