Готови ли сте за зимата?

Готови ли сте за зимата?

Есента е сезонът, през който за всеки е добре да помисли как да засили своята имунна система, за да се справи тя по-добре с натоварванията, които я очакват през студените месеци.

Имунната система е сложна организация от клетки и имуноглобулини, която разпознава собствените за организма тъкани и органични молекули и атакува (унищожава) всичко "чуждо". Освен това има способността да "помни" вече постъпвалите в организма чужди агенти и по този начин да ги унищожава по-бързо при повторна инвазия.

Клетките на имунната ни система са 2 трилиона - цяла армия защитници, които постоянно пазят здравето ни. Ако настъпи пробив и инфекцията се вмъкне в организма, имунната ни система изработва един милион нови клетки на секундата.

Но все пак имунитетът унищожава врага не толкова с броя на клетките си, колкото с уменията си. Ефикасността от работата на имунната система е невероятна. Наведнъж тя може да обезвреди 42 милиона "чужди" клетки.

За имунитета в нашия организъм отговарят тимусната жлеза, костният мозък, лимфоидната тъкан на дебелото черво и апендиксът. Сливиците пък продуцират клетки, които се наричат лимфоцити. Именно те са основните борци за нашето здраве. Всички клетки от имунната система са свързани помежду си със собствена информационна мрежа. По тази мрежа имунните клетки предават помежду си информацията за нахлуването в организма на "лошите" клетки.

Съществуват средства, които помагат да се повиши имунитетът на организма, те се наричат имуномодулатори и могат да бъдат от растителен, микробиологичен и синтетичен произход.

Един от продуктите на американската компания "Нютон Еверет" - "ИЗОТРОПИН-HGH-R", има високо съдържание на говежда коластра. Това прави "ИЗОТРОПИН" капсули един от най-мощните имуномодулатори на пазара в България. Говеждата коластра съдържа 4 пъти повечи имунни фактори от човешката.

Началото на всички инфекциозни и дегеративни заболявания, включително на рака и сърдечните болести, се предшества или придружава от понижена функция на имунната система и силната подкрепа, която коластрата й оказва, може да помогне за предотвратяване на тези опасни състояния. Тя съдържа мощни имунни фактори (имуноглоболини, лактоферин, цитокинези и интерферон), които работят за възстановяването на ефективността на имунната система. Затова "ИЗОТРОПИН" капсули е един изключителен продукт от ново поколение, който помага да се повиши имунитетът на организма.

При повечето хора имунитетът през зимата рязко намалява. За да прекарате този сезон с повишен имунитет, е необходимо да се погрижите в организма ви да постъпват необходимите количества витамини. Английската компания "Хелт Ейд" разработи продукт изцяло на растителна основа - "УИНТЪРВИТС" - в превод - "ЗАЩИТА ПРЕЗ ЗИМАТА". "УИНТЪРВИТС" е специално създаден, като се използва гъбата мейтаке, или т.нар. танцуваща гъба, която има уникални свойства да подпомага здравето на имунната система и доброто общо състояние на организма. Продуктът съдържа астрагалус и прополис. Добавени са още витамин С и цинк за подпомагане силата на съединителната тъкан, здравината на кръвоносните съдове и клетките на тялото.

Една от основните съставки на "УИНТЪРВИТС", мейтаке всъщност означава "танцуваща гъба". Нейната лековита сила основно е изследвана и използвана в Азия и отскоро в САЩ. В миналото теглото на гъбата мейтаке се е отмервало в злато.

Проф. д-р. Хироаки Нанба, имунолог и водещ професор по микробиология в университета в Кобе, член на Японската ракова асоциация и на Нюйоркската академия на науките, е изследвал интензивно мейтаке и е лекувал много пациенти с нея. На въпроса кои болести се лекуват с мейтаке или кои биха могли да се повлияят позитивно той отговаря: "Мейтаке не само че може да предотврати възникването на рак, но също така може да се прилага в лечението и на други тежки болести. Гъбата засилва имунната система. Действа също така и при високо кръвно налягане и диабет."

Мейтаке се прилага успешно при съпътстваща терапия при раково болни, при химиотерапия, за смекчаване на страничните ефекти, при отслабена имунна система, инфекции (вирусни, бактериални, гъбични).

Другата съставка на "УНТЪРВИТС" е астрагалус. Китайската народна медицина препоръчва астрагал (Astragalus) при липса на "чи" (желание за живот). Той стимулира имунната система, подпомага сърдечно-съдовата система. Силата на астрагалус (Astragalus) да възстановява от главоболия е равностойна и дори надвишава тази на аспирина. Астрагалус (Astragalus) е полезен при настинки, грип и проблеми, свързани с имунната недостатъчност.

"УИНТЪРВИТС" съдържа и прополис. Той е пчелен продукт. Събран от растенията и донесен в кошера, прополисът притежава всичките свойства: противомикробно, противовирусно, противорадиационно, има мощно изразено имуностимулиращо действие.

"УИНТЪРВИТС" е добро решение за засилване на вашия имунитет в сезона на грипа и настинките. Доза за дневен прием: Възрастни и деца над 12 години - 1 таблетка дневно.