ЕСЕНТА - Сезонът на депресиите?

ЕСЕНТА - Сезонът на депресиите?

През хладните есенни и дъждовни дни, човек е по-склонен към депресия.

По принцип недостигът на слънчева светлина и по-рядкото излизане сред природата карат вътрешното ни напрежение да ескалира и да надделеят отрицателните емоции.

Депресията принадлежи към т. нар. афективни разстройства, които се характеризират с нарушение на настроението (вътрешно преживяване на удовлетворение или неудовлетворение, одобрение или неодобрение), афекта (гняв, радост, тъга), желанията, удоволствените преживявания и др.

Депресията е сред най-честите разстройства не само психиатрични, но и сред всички други заболявания. Около 25% от хората боледуват поне веднъж в живота си от депресия.

Депресията се характеризира с наличието на различни психични симптоми като понижение на настроението, липса на удоволствени преживявания, понижена самооценка, мисли за вина, нарушен сън и апетит, понижена работоспособност, нарушено внимание и др.

Депресията може да протича по различни начини. Тя може да започва с лесна уморяемост, с понижено желание за работа и постепенно появяваща се изолираност от останалите.

Все още не са установени причините на депресията. Засега най-вече се обръща внимание на два фактора. Наследственост и въздейсвие на стрес.Депресията може да бъде свързана при някои хора и с налични други заболявания като сърдечно-съдови, инсулт, злоупотреба с алкохол и наркотици и др.

Отскоро на българския пазар е ТРАНКВИЛ на Английската компания Хелт Ейд, продукт разработен изцяло на билкова основа.

ТРАНКВИЛ е специално формулиран като смес от природни билкови екстракти, които потенцират действието си и подпомагат организма да се справи със стреса и напрежението при съвременния начин на живот. Подходящ е при депресии.

ТРАНКВИЛ може да е полезен и за тези които страдат от безсъние, при всякакви нарушения на нервната система, жени с пре-менструален синдром, мъже и жени страдащи от изтощение. Взети вечер, капсулите помагат да отпуснем нервите и мускулите за сън, без ефекта на сънливост през следващия ден.

Този продукт е формулиран с жълт кантарион,глог, магнолия и други билки, известни със своите успокояващи и релаксиращи свойства. Някои от активните му съставки са:

Глог , който има успокояващо действие и помага да се забави сърдечната честота, насърчава по-голяма сърдечна ефективност. Има ефект на балансиране, което помага за стабилизиране на кръвното налягане и нервите, а също така е и релаксант при безсъние.

Жълт кантарион - естествена билкова алтернатива за лечение на депресия, в случаите, когато фармацефтичните антидепресанти немогат да се прилагат. Той е ефективен при раздразнителност, безпокойство, напрегнатост, безсъние.

Магнолия кора - Използването є като релаксант има дълга история още от древен Китай. Проучванията показват, че магнолията съдържа вещества, които подобряват действието на ключови химикали в мозъка, наречени невротрансмитери, насърчаващи релаксацията. Също така е доказано, че тези вещества повишават способността на надбъбречните жлези да отговарят на стреса.

Пасифлора - известна е с високото съдържание на флавоноиди, ефективни за широк кръг нервни нарушения, включително тежка депресия и тревожност. Съдържа още екстракт от валерианов корен.

ТРАНКВИЛ е природен продукт, който може да бъде вземан, за да се постигне по-добър баланс при стрес, нарушения на съня и тревожност, като предлага успокояващо действие, без привикване.

Препоръчителна дневна доза за възрастни и подрастващи над 16 години е 1 - 2 капсули дневно.