Искате ли прекрасна коса? Ето начина да я имате!

Искате ли прекрасна коса? Ето начина да я имате!

Всички ние - мъже, жени, млади, стари - искаме да имаме гъста, здрава, хубава коса. И по възможност за по-дълго време.

 

По състоянието на косата може да се съди за наличието на някои физически или психически промени в общото състояние на организма. Признак на добро здраве е косата с плътен, здрав и лъскав косъм, която расте средно по 1-1.5 см на месец.

 

Когато човек е в стрес, организмът е лишен от витамини и минерални соли, което проличава във вида на косата. Безсънието и заседналият начин на живот влияят отрицателно на състоянието й.

 

Косъмът живее средно 4 години - това зависи от възрастта, общото здравословно състояние и наследствеността.

 

Животът на косъма минава през три фази. Първата фаза - анагенна - косъмът расте. През втората фаза - катагенна - косъмът спира да расте и луковицата атрофира. В третата фаза - телогенна - косъмът пада.

 

Експертите по хранене са единодушни, че липсата на определени хранителни вещества е причина за сухата, чуплива и без блясък коса, а в някои случаи и за косопада. Една от причините за косопада може да е силният стрес. В такова състояние организмът произвежда повече хормони, които влияят върху живота на космите.

 

Някои лекарства (противоревматични, противосъсирващи или антихистаминни препарати) също създават дисбаланс в храненето на косата. Липсата на витамини от групата Б, както и на някои минерали - калций, магнезий, цинк и желязо, причиняват обилен косопад.

 

Косопадът (алопецията) е причина за безпокойство сред мъжете и жените. При мъжете основните фактори за алопецията са наследствеността, хормоналният дисбаланс, нивата на стрес и възрастта.

 

При жените обикновено алопецията не е толкова тежка както при мъжете. Тя често е причинена след раждането на дете, след и по време на менопауза, след периоди на силен стрес. Общите фактори, които допринасят за косопада, са тревожност, внезапна загуба на тегло, недостиг на желязо (анемия), диабет, заболявания на щитовидната жлеза и др.

 

Един от новите продукти на английската компания "Хелт Ейд"- "ХЕЪР ВИТ", са капсули, специално разработени за предоставянето на жизненоважни хранителни вещества, необходими за здравия вид на косата. Богат на витамини от групата Б и незаменими аминокиселини, "ХЕЪРВИТ" е специално разработена формула, подходяща за мъже и жени.

 

"Хеър Вит" капсули могат да са от полза на:
- всеки с нездрав вид на косата, дължащ се на неправилно хранене
- хора в периоди на прекомерен стрес
- мъже и жени с по-интензивен косопад
- жени в период на бременност или менопауза
- мъже в период н хормонални промени, свързани с възрастта
- всеки, който желае да подхрани своята коса, кожа и нокти.

 

Витамините от групата Б са важни за здравето и растежа на косата.
"ХЕЪР ВИТ" е продукт, който предоставя пълна гама от основните витамини Б. Липсата им намалява снабдяването на косата с кръв и кислород, което води до увреждане, косопад или бавен растеж.

 

Незаменимите аминокиселини, които "ХЕЪР ВИТ" ви осигурява, са в помощ на образуването на протеини, осигуряващи здрав и силен корен на косъма.

 

Биотинът и др. хранителни вещества, които са от съществено значение за растежа на косата и образуването на космения фоликул, присъстват в тази оригинална формула. Минералите като цинк, който помага на растежа на косата, като стимулира като цяло и имунитета, също са част от съставките на "ХЕЪР ВИТ".

 

"ХЕЪР ВИТ" е оптимална грижа за здрава и силна коса, кожа и нокти, тъй като осигурява основните хранителни вещества до кожата и кожните фоликули на главата чрез кръвообращението.

 

Всеки, който желае да се убеди в качеството и ефективността на продукта, би следвало да извърши курс на прием в рамките на 3 до 6 месеца. Дозата за дневен прием за възрастни и подрастващи над 16 години е 1 капсула дневно, препоръчително по време на закуска.