Черният дроб - най-важният орган за здравословен метаболизъм

Черният дроб - най-важният орган за здравословен метаболизъм

Ролята на черния дроб в метаболизма е аналогична по значимост на ролята на сърцето в кръвообръщението

 

Черният дроб е вторият най-голям орган (след кожата) и най-голямата жлеза в човешкото тяло. Той изпълнява многобройни функции, най-важната от които е преработването на хранителните съставки и други продукти от храносмилането. Ако трябва да се обобщи накратко: черният дроб участва в произвеждането на жлъчни сокове, които разграждат мазнините, метаболизират храната и алкохола и като цяло отстранява токсините от тялото.

 

Способността да се пречиства тялото от натрупаните токсини е определяща за доброто здравословно състояние. Употребата на алкохол, редовното хранене с храни с високо съдържание на мазнини, пържени храни от ресторантите за бързо хранене, затлъстяването, диабета, постоянният прием на медикаменти и други вещества, са все фактори, които допълнително натоварват функциите на черния дроб.

 

Черният дроб е единственият вътрешен орган, способен на естествено възстановяване на загубената тъкан - доказано е, че 25% от черния дроб могат да доведат до цялостно възстановяване на цял черен дроб. Затова и използването на различни билкови и хранителни вещества води до подпомагане на оздравителните процеси. Отскоро в България се внася и един от новите продукти на английската фирма Хелт Ейд - ЛИВЪРКЕЪР , който съдържа широк спектър от билки и аминокиселини, доказали своята ефективност.

 

Белият трън (познат още като магарешки бодил , силимарин) е една от най-широко изследваните съставки, които подпомагат чернодробните функции и предпазват черния дроб от изчерпването на важно съединение за процеса на Дезинтоксикация и Отделителна система (глутатион).

 

Също така, силимаринът е и мощен антиоксидант и действа директно на чернодробните клетки като стимулира регенерирането и образуването на нови здрави клетки и подмяната на увредените стари чернодробни клетки. Продуктът е обогатен и с други билкови екстракти. Глухарчето е растение, което увеличава продукцията и придвижването на жлъчка и е и естествен диуретик. Така подпомага храносмилателната и отделителна системи в отстраняването на възпалението и натрупването на токсични вещества. Екстрактите от куркума и артишок са мощни антиоксиданти и допълнително подпомагат намаляването на възпалението в чернодробните клетки и подпомагат предовратяването на клетъчно увреждане на черния дроб.

 

В състава на ЛИВЪРКЕЪР влизат и аминокиселини и други липотропни фактори (холин, инозитол), които осигуряват допълнителна защита за черния дроб като предотвратяват натрупването на мазнини в клетките и подпомагат елиминирането на токсините. Тази добра комбинация от билки и аминокиселини прави ЛИВЪРКЕЪР много подходящ за мъже и жени, които приемат алкохол, хранят се небалансирано, изложени са на риск от токсични влияния, чустват се уморени и с недостатъчно енергия, приемат различни химични субстанции, лекарства, страдащи от диабет и с високи стойности на триглицеридите в кръвта.

 

Продуктът е подходящ и като допълнение към терапията на различни хронични чернодробни заболявания. ЛИВЪРКЕЪР е хранителна добавка, която може да се приема от възрастни и подрастващи над 16 години по 2 до 4 таблетки дневно.