Подхранване на кожата и премахване на бръчки с хиалуронова киселина

Подхранване на кожата и премахване на бръчки с хиалуронова киселина

Какво е хиалуронова киселина?


Хиалуроновата киселина е безсулфатен глюкозаминогликан разпространен широко в целия организъм, в съединителната, епителна и нервна тъкан. Той е един от главните компоненти на извънклетъчния  матрикс и допринася значително за клетъчната пролиферация и миграция. Средностатистическият човек има около 15 грама хиалуронова киселина в тялото си, една трета от които се губи и се заменя всеки ден. 1


Как действа тя?


Повърхностните слоеве на кожата са подкрепени  от колоните на влакна, съставени най-вече на колаген и еластин. Тази мрежа от влакна формира молекулярна гъба, известна като съединителната тъкан.
Поддържане на кожата и хидратиранe хиалуронова киселина
Пространствата  в рамките на тази гъба са пълни с  вода, белтъчни комплекси и хиалуронова киселина. Това желе превозва основни хранителни вещества от кръвта, чрез капилярите в кожата си. Хиалуроновата киселина привлича и задържа вода, което води до изглаждане на  кожата, така че бръчките и линиите са по-малко видими.
Тези и  свойства, обуславят факта, че хиалуроновата киселина е жизнено важна за:

  • Намаляване на преждевременното сбръчкване
  • Увеличаване на хидратация на кожата
  • Запазване кожата влажна и гладка
  • Увеличаване  еластичността на кожата
  • Подобряване на синтеза на колаген
  • Подхранване здравословния  растеж на клетките на кожата
  • Подобряване на свежия тен и цвят на кожата
  • Подкрепяне хидратацията  на ставната капсула и здрави стави
  • Търсене за красота в най-неподходящите места


През 2005 г. американците са похарчили повече от $ 12,5 млрд. за козметични процедури, които обещават да се помогне за възстановяването  блясъка  на младежката кожа. С бейби бум "поколението все повече хора търсят иновативни начини, за да забавят процеса на стареене,.
Хиалуроновата киселина е здравословна алтернатива за борбата с последиците от застаряването на населението и добрата новина е, че това е евтина естествена субстанция  без странични ефекти.


"... Това е важно за попълване на намаляващите депа на хиалуронова киселина, защото Хиалуроновата киселина е един от най-важните компоненти на кожата за хидратация и задържане на влага.
Подхранване на кожата отвътре навън


Нанасянето на кремове и мазила върху кожата помага за защита срещу факторите на околната среда, но най-добрият начин да се поддържа влажна, красива кожа е да се подхранва отвътре навън. Консумация на 8-10 чаши пречистена вода всеки ден е важен фактор, но също така е важно попълването на намаляващите депа на хиалуронова киселина, защото Хиалуроновата киселина е един от най-важните компоненти на кожата за хидратация и задържане на влага. И без необходимото ниво на Хиалуроновата киселина в горните слоеве на епидермиса, кожата ви изглежда суха и набръчкана.


Добавка с хиалуронова киселина може наистина да ви помогне?


Според тази теория, може. Ние всички сме изложени на свободните радикали чрез ежедневно излагане на UV лъчи и замърсители на околната среда, което неминуемо уврежда и унищожава хиалуронова киселина. Хиалуроновата киселина започва да намалява в началото на 20-те години и това се ускорява, когато наближим 40. (Всъщност, на 50 години се очаква да има по-малко от половината от хиалуронова киселина на хората в техните 20s) 4 Налице е намаление на количеството на хиалуронова течност и синтез, което от своя страна води до намаляване на вътреклетъчната течност. В резултат на това кожата става по-суха и по-уязвима откъм остаряване.


Формирането и поддържането на колаген, който също е от жизненоважно значение за поддържането на еластичността и тонуса на кожата, е засегната. Може  да забележите появата на бръчки тип “пачи крак” , защото кожата ви губи своята еластичност.
За щастие, можете да подобрите количеството и усвояването на хиалуроновата киселина, като  естествена хранителна добавка. Допълнителен бонус е, че хиалуроновата киселина допринася за поддържане на здрави стави!
Факти за хиалуронова киселина 2 3
 
       Хиалуроновата киселина е член на семейството на молекули, наречени глюкозаминогликани, които също включва хондроитин сулфат. Той е отличен лубрикант в тялото и основна съставка в продуктите за стави.


       Хиалуроновата киселина се произвежда в човешкото тяло и се намира в тъканите на всички животни.


       Хиалуроновата киселина е основна съставка на синовиалната течност, която смазва и омекотява движението на ставите. Без подходящи нива на Хиалуронова киселина, синовиалната течност губи способността си да изпълва синовиалната капсула, което оставя ставите незащитени и хрущяла недохранени.


       Хиалуроновата киселина е изолирана преди около шейсет години от стъкловидното тяло, която запълва вътрешната камера на окото.
       Името и произлиза от гръцката дума за стъкло (hyalos), който точно описва неговия прозрачен стъклен вид.
       В кожата, Хиалуроновата киселина, заедно с вода и белтъчинни комплекси, изпълва пространствата в съединителната тъкан.
       Естеството на молекулярната структура на Хиалуроновата киселина я прави идеална за привличане и задържане на вода.


Заключение
Можете да похарчите стотици, дори хиляди левове всяка година по актуални овлажнители, които помагат омекотяването на кожата. Но ако наистина искате да дадете на кожата влага, да поддържате еластичността, укрепване на колаген и свеждане до минимум на бръчки и възрастови петна, добра идея е да увеличите  нивата на хиалуронова киселина. И ако поддържането на здрава, красива кожа е важно за вас, то тогава определено си заслужава да опитате.  Една таблетка дневно от 55 мг на английската фирма Хелт Ейд, Ви дава необходимата дневна доза. За разлика от подобни продукти, Хиалуроновата киселина на Хелт Ейд  не е от животински произход,(т.е. рискът от алергични реакции е сведен до минимум) е специална биохимична разработка.