ЗАСТУДЯВАНЕТО ПРОВОКИРА ИНФАРКТИ

ЗАСТУДЯВАНЕТО ПРОВОКИРА ИНФАРКТИ

Последните изследвания сочат, че зимните застудявания провокират инфарктите, особено при хората, страдащи от високо кръвно налягане.Учените доказаха, че инфарктите при хипертониците се срещат два пъти по-често при температура на въздуха под 4 градуса. Понижаването на температурата с пет градуса увеличава с 60% вероятността от инфаркт.

Какво да предприемем?

Отскоро на българския пазар е продуктът КОНЕРДЖИ на аглийската компания "Хелт Ейд". Основната негова съставка е коензим Q10.

Много изследователи от различни страни независимо един от друг са потвърдили необходимостта и ценния ефект от приложението на коензим Q10. В края на 80те години доктор Пер Лангсойен (Темпъл, Тексас) е анализирал данните от 806 пациенти, страдащи от сериозни заболявания на сърцето, и е открил, че употребата на коензим Q10 довела до значително подобрение на тяхното състояние. По-късно италиански учени съобщили, че състоянието на 80% от 1100 пациенти със сърдечно-съдови заболявания се подобрило след приема на коензим Q10.

На симпозиум в Рим през 1990 година доктор Джуди е съобщил резултатите от своите изследвания. Той давал 100 mg Q10 дневно на пациенти, прекарали инфаркт на миокарда. Пациентите били разделени в две групи. Първата група била лекувана само с традиционните лекарства, а втората получавала и 100 mg коензим Q10 дневно. В течение на годините много от пациентите от двете групи починали, но честотата на смъртните случаи била по-висока в първата група, като след 6 години всички били мъртви. По това време 36% от пациентите от втората група, получавали коензим Q10, били все още живи. Те имали значително подобрение на състоянието още след първите 12 месеца лечение. Капацитетът на сърдечно-съдовата система се увеличил и склонността към инфаркт се намалила.

Според доктор Джуди тези изследвания показват, че сърдечната недостатъчност, предразположението към боледуване от инфаркт и други сърдечно-съдови заболявания се дължат не само на хипертонията или исхемичните промени, но и на хроничния недостиг на коензим Q10.

През първата част от живота ни черният дроб извлича и синтезира CoQ10 от всяка храна. Източници на CoQ10 са месото и рибата, зърнените храни, ядките, тъмнозелените зеленчуци (спанак, броколи), синьозелените микроводорасли, соевото, сусамовото и другите полиненаситени растителни масла. Човешкият организъм съхранява резервни количества от CoQ10 там, където те са най-нужни. Главни депа са сърцето, черният дроб и имунната система.

С възрастта количеството CoQ10 в клетките намалява и при повечето хора над 35-40 г. има дефицит (проявите му са липса на енергия, нежелание за физически усилия, по-често боледуване от вирусни инфекции през зимата, кървене на венците, спадане на либидото и потентността и общо намаление на жизнеността). Това се дължи на отслабване на някои функции на черния дроб, неподходящо хранене, физически натоварвания, по-продължителни или изтощителни болести, инфекции и стрес. При хора с наднормено тегло този дефицит може да достигне до 50%. Добавянето на CoQ10 в тези случаи подобрява метаболизма и помага за намаляване на теглото.

CoQ10 е жизненоважен за създаването на енергия на клетъчно ниво. Във всяка клетка има митохондрии (малки "генератори на енергия"), които произвеждат 95% от общата енергия, нужна на организма.

Ако CoQ10 намалее с 25%, тялото не получава необходимата му енергия и в резултат настъпват функционални нарушения и болестни състояния. Ако той намалее със 75%, животът не може повече да бъде поддържан и настъпва смърт, най-често от сърдечна недостатъчност.

При допълнително приемане на КОНЕРДЖИ хората (особено по-възрастни и с по-отслабен организъм) усещат подчертано увеличаване на енергията. Получава се ефект на подмладяване.

В сърдечния мускул е открито много по-високо съдържание на CoQ10, отколкото в който и да е друг орган на тялото. Сърцето първо усеща липсата му и първо подобрява дейността си при добавянето му към храната.

Много функционални сърдечни проблеми могат да бъдат напълно компенсирани чрез внасянето само на CoQ10 чрез продукта КОНЕРДЖИ.

Високото кръвно налягане, сочено като причинител номер едно на сърдечните заболявания, се понижава, когато към диетата се добави CoQ10, дори без да се приемат други лекарства. Според изследвания в САЩ и Япония след 2 месеца приемане на коензим Q10 се постига промяна на кръвното налягане средно от 141/97 на 128/90.

Приемът на статини (най-масово използваните продукти за понижаване на холестерола) рязко намалява нивото на коензим Q10 в организма. Това прави задължителен приема на КОНЕРДЖИ (коензим Q10) за всички пациенти с такава терапия.

Изследователите са установили, че коензим Q10 има положителен ефект при алергии, астма и заболявания на дихателната система. Той се прилага в лечението на шизофрения и болестта на Алцхаймер. Добри резултати са постигнати при забавяне процесите на стареене, лечение на затлъстяване, кандидози (инфекции причинени от Candida albicans), болести на венците (пародонтоза, атрофия), диабет.

Коензим Q10 има решаваща роля за функционирането на имунната система и забавя процесите на стареене. Според изследвания, проведени в института в Ню Ингланд, коензим Q10 се оказал полезен при намаляване смъртността при експериментални животни, заразени с рак и левкемия. В клиничните тестове коензим Q10 намалил честотата и тежестта на нежеланите странични ефекти на химиотерапията.

В състава на всяка капсула КОНЕРДЖИ има 30 мг коензим Q10. Уникалното за този продукт,на английската компания "Хелт Ейд" е, че е формулиран чрез разтварянето на коензим Q10 в соево масло и витамин Е. Този процес подпомага абсорбцията и усвояването му от организма, като стимулира освобождаването на собствената енергия.

За да поддържате нивата на на коензим Q10 в тялото, приемайте по една капсула КОНЕРДЖИ дневно с половин чаша вода. Може да се увеличи до две или три капсули дневно или по съвет на квалифициранно лице.