АКТИВИРАЙТЕ СВОЯТА ЕНЕРГИЯ С Дей-Вит Active!

АКТИВИРАЙТЕ СВОЯТА ЕНЕРГИЯ С Дей-Вит Active!

Витамините са от голямо значение за нормалното функциониране на организма ни и не могат да бъдат произведени (с малки изключения) или синтезирани в него. Невъзможно е да се поддържа животът ни без наличието на всички необходими витамини. Те са нужни за растежа, жизнеността и доброто ни физическо състояние.

В сравнение с поемането на други хранителни вещества, количеството на приетите витамини е минимално. Същевременно недостигът дори на един витамин може да постави в опасност целия човешки организъм.

Всеки витамин участва в определен физиологичен процес, ето защо дефицитът му се отразява на състоянието на организма по специфичен начин.

Основна причина за появата на дефицитни състояния е, че с храненето не постъпват достатъчно количество от всички витамини, което налага приема им във вид на добавка към храната.

В едно значимо проучване публикувано в Journal of The American Medical Association се доказва, че всички възрастни трябва да приемат мултивитаминни добавки, за да се предпазят от хронични заболявания.

Дори и лек недостиг на определени витамини и минерали може да доведе дългосрочно до появата на хронични заболявания. Недостатъчният прием на витамин Д и калций,напр. повишава риска от остеопороза.Недостигът на фолиева киселина и витамин-В6 повишава риска от сърдечно-съдови заболявания.

Определени заболявания водят до масирано изчерпване на витаминните запаси в организма.

Напр. Антиоксидантните витамини се изчерпват при диабет. Улцеративният колит, панкреатита и болестта на Крон отнемат от тялото витамините Д, Е и К. Ако са Ви предписани някакъв вид лекарства, обикновено задължително се нуждаете и от определена хранителна добавка.
Например статините приемани за намаляване на холестерола намаляват продукцията на коензим Q10. Диуретиците, които се използват постоянно в кардилогията, водят до отмиване на витамините В, магнезия и калия. Основен факт за витамините е, че стотици лекарства по лекарско предписание влияят на абсорбцията, използването и складирането им и лишават организма от ползите на витамините.

Има случаи, когато въпреки разнообразното хранене и липса на болестни състояния се появяват предпоставки за развитие навитаминен дефицит. Подобни случаи възникват при натоварване и „екстремни“ потребности на организма от витамини – при интензивни физически занимания, умствено напрежение, след инфекциозни заболявания или след операция, както и при бременност и кърмене, силен стрес.

Един от най-новите продукти на англииската компания ХЕЛТ ЕЙД е Дей-Вит ® Active.

Дей-Вит ® Active е добре балансирана формула, която гарантира максималната Ви ефективност и виталност през целия ден.

ДЕЙ-ВИТ АКТИВ е уникална комбинация от витамини, минерали и незаменими аминокиселини, обогатен с CoQ10 и чист корейски Жен-шен.Той ще помогне за поддържане на физическата Ви и умствена енергия.

ДЕЙ-ВИТ АКТИВ ще бъде от полза на:
- Всички, които искат да повишат своята енергия,
- Хора подложени на стрес в своето ежедневие,
- Хората, които не се хранят здравословно,
- Студентите, в периода на сесия,
- Хората, подложени на диета за редукция на теглото,
- Всички, които желаят да подкрепят организма си в периода на силен витаминен дефицит – зимата, както и много други.

ДЕЙ-ВИТ АКТИВ таблетки са разработени, за да отговорят на увеличаващите се нужди на всички нас, допълнително натоварващи своя организъм , подложени на непрекъснат стрес в своето ежедневие.

Невинаги можем да приготвим балансирана и здравословна храна у дома си.Често злоупотребяваме с алкохол или цигари, които допълнително утежняват нашето здраве.Не ни остава време да се движим достатъчно. Всички тези фактори допринасят за чуството на хронична умора и липса на енергия. На помощ ни идва ДЕЙ-ВИТ АКТИВ.

ДЕЙ-ВИТ АКТИВ таблетки съдържат широка гама от витамини, минерали и микроелементи.Препоръчваната дневна доза на ДЕЙ-ВИТ АКТИВ е разработена така, че да се гарантират дневните нужди на организма ни и да се предложи помощта,от коятотялото ни се нуждае, за да се справи с изискванията на натовареното ни ежедневие.

Дей-Вит ® Active съдържа пълната гама от необходимите Ви витамини - Витамин А (бета каротен) 800 µг, Витамин Д 5 µг, Витамин Е (естествен) 10мг, Витамин C 60 мг, Тиамин (витамин B1) 1.4 мг, Рибофлавин (витамин B2) 1.6 мг, Ниацин (никотинамид) 18 мг, Витамин B6 2 мг, Витамин B12 1 µг, Биотин 150 µг, Витамин К 30µг.

Освен витамините, ДЕЙ-ВИТ АКТИВ съдържа и минерали - Калций 100 мг,Фосфор 50мг, Желязо 14 мг, Магнезий 50 мг,Цинк 15 мг,Йод 150 µг, Мед 1000 µг, Манган 2 µг,Калий 50 мг,Селен 100 µг,Хром 40 µг,Молибден 50 µг,Хлорид 45 мг. Те са неорганични вещества, които се намират в организма в малки количества и са от съществено значение за жизнените процеси като формирането на костите, нормалното функциониране на сърцето и храносмилателната система.

Дей-Вит ® Active съдържа още аминокиселини, градивните елементи на протеините, които играят важна роля в укрепването на имунната система. Продукта е обогатен и с лутеин. Той е мощен природен антиоксидант, който може да помогне на очите ви да са здрави, както и запазването на здравият вид на вашата кожа.

Едино от най-важните достойнства на ДЕЙ-ВИТ АКТИВ, което прави продукта уникален, е комбинацията на мултивитамините с CoQ10 (Коензим Ку 10).

За да фуккционира нормално, всяка клетка на човешкото тяло се нуждае от енергия. CoQ10 е жизненоважен за създаването на енергия на клетъчно ниво. Ако CoQ10 намалее с 25%, тялото не получава необходимата му енергия и в резултат настъпват функционални нарушения и болестни състояния. Ако той намалее със 75%, животът не може повече да бъде поддържан и настъпва смърт, най-често от сърдечна недостатъчност. При допълнително приемане на CoQ10 хората (особено по-възрастни и с по-отслабен организъм) усещат подчертано увеличаване на енергията.

В сърдечния мускул е открито много по-високо съдържание на CoQ10, отколкото в който и да е друг орган на тялото. Сърцето първо усеща липсата му и първо подобрява дейността си при добавянето му към храната.

Приемането на мултивитамини обогатени с CoQ10 е актуално във всички страни с висока здравна култура. Около 10 млн. японци ги използват ежедневно. Благотворните ефекти на ДЕЙ-ВИТ АКТИВ, чрез обогатяването им с CoQ10 са много: заздравява сърдечния мускул, увеличава работоспособността, укрепва имунната система, повишава мъжката потентност, удължава живота, има антиоксидантно действие.

И накрая, но не напоследно място, ДЕЙ-ВИТ АКТИВ съдържа корейски жен-шен, които се използва от хората по света за поддържане на сила и жизненост.

Жен-шенът принадлежи към група растения, чийто стимулиращ ефект върху човешкия организъм е признат от векове. Корейският жен-шен е с най-силен ефект и най-популярен сред всички познати видове жен-шен. Съдържа адаптогени – субстанци, повишаващи физическата и умствената устойчивост на организма спрямо стрес и други вредни влияния на околната среда. Оказва стимулиращ ефект върху цялостното състояние на организма. Известно е и неговото положителното влияние върху сексуалните функции.

Корейският жен-шен допринася за повече жизненост и енергия. Той е добавен към формулата на ДЕЙ-ВИТ АКТИВ , за да Ви помогне в борбата с умората и като защита на организма срещу вредното въздействие на стреса.