Как да оптимизираме имунното си здраве?

Как да оптимизираме имунното си здраве?

ИМУТОН подпомага поддържането на здрава имунна система

Столетия наред маслото, получавано от черния дроб на акула, се използва като домашно лекарство в страните, разположени по бреговете на моретата и океаните. Учените са открили, че маслото от черния дроб на акула съдържа голямо количество алкоксиглицероли, които участват в производството на бели кръвни клетки и играят важна роля в оптимизирането на имунното здраве.

Алкилглицерините се съдържат в майчиното мляко, като осигуряват на кърмачетата защита от инфекции, докато при тях не се формира собствена имунна система. В незначителни количества алкилглицерините се съдържат в месото на сладководните риби, но именно в черния дроб на дълбоководните акули те са концентрирани в най-големи количества.

Диапазонът на приложение на алкилглицерините е необичайно широк - зарастване на рани, енергийно стимулиране на организма, защита от инфекции, борба с алергии. Има данни, че това съединение потиска развитието на ракови клетки и продължава живота на раково болни. Алкилглицерините поддържат нормалното ниво на левкоцитите, като по този начин осигуряват защита на организма.

Освен всичко това маслото от черния дроб на акула съдържа сквален (действащ като естествен антибиотик) и скваламин. Скваленът представлява полиненаситен течен въглеводород, който притежава ярко изразени противовъзпалителни, антиоксидантни и противоракови свойства. Мощен имуностимулатор. Компонент е на човешката кожа, който свързва кислорода и насища с него тъканите и органите. Скваламинът е антибактериално, противогъбично средство с широк спектър на действие. То е особено полезно за хора, които имат проблеми с имунитета. Скваламинът възпрепятства патологичното разрастване на капилярната мрежа и поради това се приема като перспективно средство за борба със злокачествените тумори.

Учените от лабораториите на англйиската фирма "Хелт Ейд" разработиха специален продукт ИМУТОН. Съдържанието на всяка капсула от ИМУНТОН е 1000 мг масло от черен дроб на акула. Това е изцяло природен продукт, който се произвежда от черния дроб на дълбоководни акули (Centrophorus), обитаващи свободните от замърсяване води на Гренландия. ИМУТОН е напълно натурален продукт. Той не съдържа изкуствени оцветители и добавки.


имунотонИМУТОН подпомага поддържането на здрава имунна система. ИМУТОН може да бъде ефективен за: - Стимулиране на имунната система при често повтарящи се инфекции при възрастни и деца (грип, простуда, херпес), състояния на стрес и умора
- Възстановяване на тъканите (бавно заздравяващи рани, дерматити, акне)
- Преди, по време и след химио- и лъчетерапия
- Злокачествени заболявания.

Маслото от черен дроб на акула помага при множество заболявания, свързани с имунодефицита, както вродени, така и придобити, в това число и хронични: алергичен ринит, бронхиална астма, екзема, хронични и рецидивиращи инфекции, нефрит и други бъбречни болести; сърповидно-клетъчна анемия, атопичен дерматит, псориазис, токсични хепатози, хроничен активен хепатит.

Освен това маслото от черен дроб на акула забавя процесите на стареене и способства за възстановяване на организма след лъчетерапия. Маслото от черен дроб на акула подпомага оздравителните процеси. При използването му се стимулират функциите на имунната система, организмът се защитава от болестите и неблагоприятните условия на обкръжаващата среда. То съдържа широк спектър от витамини и дори при ниски дози се наблюдава възстановяване на силите.